دوشنبه، ۲ نوامبر ۲۰۰۹

 

معمر در زبان عربی به معنای انجنیر است و معمولا توسط افراد قبل از نام خانوادگی افراد تحصیل کرده در رشته انجنیری عمران و ساختمان بکار میرود، اینکه آیا نام کوچک پادشاه لیبی معمر است و یا این واژه لقب او است معلوم نیست، ولی آنچه مسلم است پادشاه هشتاد و چند ساله لیبی که مانند هنرپیشه های سینمایی هر روز گریم می کند دارای رفتارهای عجیبی است، مثلا گفته می شود او تا کنون در هیچ یک از دیدارهای رسمی یک لباس را دو بار نپوشیده است، حال بماند که هر یک از لباسهای ایشان حکایت خاص خود را دارد و یا ایشان در اجلاس چند روز پیش سازمان ملل در نیویارک بجای استفاده از پانزده دقیقه وقت اختصاصی خود یکصد دقیقه سخنرانی نمود که بیش از نود دقیقه آن فحش و ناسزا بود. بطوریکه مترجم وی پس از سی و پنج دقیقه ترجمه همزمان کم آورد و شخص دیگری جایگزین او شد.

بد نیست بدانید سالها است که او جز در کاخ خودش در هیچ عمارت دیگری اقامت نمی کند و هر گاه برای سفرهای خارجی به دعوت روسای کشورهای دیگر به خارج از لیبی سفر میکند چادر و خیمه و خدم و حشم فراوان خود را به همراه می برد.  چند سال پیش در سفر به فرانسه در فضای سبز کاخ الیزه (یا ورسای) خیمه و بارگاه خود را برپا نمود و سوژه مناسبی برای خبرنگاران و مطبوعات شد و شایعات فراوانی را به دنبال داشت در سفر اخیر به نیویارک هم ابتدا در پارک ملی نیویارک چادر زدند که ماموران پولیس به دنبال اعتراض برخی از اهالی مبنی بر امنیتی شدن فضای پارک پولیس هیئت لیبیایی را مجبور به جمع کردن خیمه ها نمود و نهایتا هیئت لیبیایی فضای سبز چند هکتاری منزل یکی از ثروتمندان را در حومه نیویارک به مبلغ گزافی برای چند روز اجاره نمود و آنها چادر پادشاه لیبی را در این ملک برپا نمودند.

 

»قذافی، رهبرلیبی، که برای نخستین بار پس از چهل سال دوری پایش به نیویارک باز شده نیز بالاخره توانست در زمین متعلق به دونالد ترامپ، زمین دار معروف و میلیونر آمریکایی، خیمه معروف خود را برپا کند. تایمز لندن گزارش داد قذافی در زمین ۸۶ هکتاری ترامپ، بنام سون اسپرینگز (هفت چشمه) در حومه نیویارک خیمه خود را زده است و حتی نکرده است از امتیازات قصر ۳۶۰۰ متری ترامپ بهره مند شود. تلویزیون نیویورک تصاویری از سون اسپرینگز نشان داده که خیمه مجلل قذافی، به سبک داستانهای هزار و یکشب، در وسط آن همه سرسبزی و آبادانی برپا شده بود .شهرداری برای حفظ حریم خصوصی رهبر لیبی تابلوهای «پارکینگ ممنوع» در خیابانهای اطراف نصب کرد

 

آنچه مسلم است پادشاه لیبی در سن هشتاد سالگی بسیار علاقه دارد که سوژه مطبوعات و رسانه ها باشد ولی شاید از همه جالب تر گارد حفاظتی و محافظین وی باشد، گارد حفاظتی وی که بسیار ورزیده و جوان بوده پس از آزمونهای فراوان و گذراندن دوره های سخت انتخاب شده و بیش از چهارصد نفر می باشند که در شیفت های چهل نفره مسئول حفاظت از جان وی را برعهده دارند و در سفر نیویارک هنگامی که پادشاه لیبی برای خرید سوغاتی به یکی از فروشگاههای شهر نیویارک رفته بود این کاروان چهل نفره (البته به همراه تعداد بیشمار پولیسهای محلی) باعث راه بندان و ایجاد ترافیک در شهر نیویارک شد. گارد حفاظتی ایشان که بر خلاف دیگر محافظین هیچگاه لباس شخصی (در حال شیفت و محافظت) نمی پوشند همگی از میان دختران مجرد انتخاب شده اند و تا زمانی که در خدمت هستند حق ازدواج ندارند.

همچنان مهمترین حاشیه اجلاس سران افریقا و اروپا، شخصیت معمر قذافی بود، که با برپا کردن چادر در اطراف هوتل محل اقامت سران، حاضر به سکونت در هوتل نشد!

رهبر انقلاب لیبی در سفر خود به فرانسه برای اقامت پنج روزه در پاریس، از یک هفته پیش در مرکز این شهر خیمه ای عربی به سبک خیمه اعراب بیابانی برپا کرده و از مهمانان خود در این خیمه استقبال می کند. بسیاری از تحلیل گران سیاسی و مردم جهان عرب، معمر قذافی را یک نابغه در رفتارهای سیاسی مضحکانه می دانند که هر از چندگاهی با رفتارهای عجیب و خنده دار خود، تیتر یک روزنامه های جهان عرب را به خود اختصاص می دهد. قذافی طی اقدامی دیگر نیز در سال ۲۰۰۵ در نشست سران عرب در الجزایر خود را رهبر رهبران عرب نامید و تعجب تمام حاضران را برانگیخت.

دقایقی بعد نیز اعلام کرد: چرا اسرائیلی ها و فلسطینی ها در کنار یکدیگر زندگی نمی کنند و یک کشور مشترک به نام اسراطین تشکیل نمی دهند؟

این سخن قذافی به شدت مورد تمسخر روزنامه ها قرار گرفت به طوری که نوشتند: قذافی، چرا در کلمه اسراطین، اول بخش اسرا از کلمه اسرائیل است را آورده اید و بعد بخش طین که از کلمه فلسطین است؟ از رفتارهای دیگر رهبر لیبی که تعجب همگان را بر می انگیزد اینست که وی اساسا یک فرد سیگرتی نیست، بلکه همه ساله در نشست سران عرب در سالن نشست و در حین برگزاری مراسم، سیگرت برگ می کشد. از نکات دیگر تعجب برانگیز تیم حفاظتی وی است. قذافی در یکی از نشست های سران عرب که در شرم الشیخ در مصر برگزار شد، حدود ۵۰ زن غول پیکر را برای حفاظت از جان خود به عنوان تیم حفاظتی استفاده کرد. رهبر لیبی در سال ۲۰۰۱ نیز برای حضور در نشست سران عرب در اردن بیش از ۲۰۰ نفر نیروی حفاظتی را به همراه خود به اردن برد. تیپ ظاهری و لباسهای معمر قذافی هم نکته قابل توجهی است. زیرا وی در مراسم مختلف با لباسهای عجیب و رنگارنگ حاضر می شود.

معمر قذافی، رهبر لیبی، در سخنرانی‌اش در مجمع عمومی سازمان ملل با انتقاد قدرت‌های غربی، سازمان ملل را به عدم كفایت در جلوگیری از كشته‌ شدن میلیون‌ ها تن متهم كرد. قذافی كه پس از ‌٤٠ سال برای سخنرانی در سازمان ملل حاضر شده بود، پس از سخنان اوباما با عنوان "شاه شاهان" برای حضور در پشت تریبون سخنرانی فراخوانده شد. وی كه با لباس همیشگی‌ اش در این جلسه حاضر شده بود، در حالی كه بر اساس قانون می‌توانست ‌١٥ دقیقه صحبت كند، به مدت یك ساعت و ‌٣٥ دقیقه به سخنرانی پرداخت.

قذافی با انتقاد شدید از شورای امنیت سازمان ملل كه پنج قدرت حاضر در آن دارای حق وتو هستند، آن را "شورای ترور" خوانده و این شورا را به دلیل ناتوانی ‌اش در جلوگیری از ‌٦٥ جنگ از زمان تشكیلش، بی‌ كفایت خواند. وی در این باره اظهار كرد: ابرقدرت‌ها منافعی دارند كه برای محافظت از آنها از قدرت سازمان ملل سوء استفاده می‌ كنند و همواره جهان سوم مورد ارعاب و تهدید قرار می‌ گیرد. پس از تشكیل سازمان ملل تا به حال ‌٦٥ جنگ رخ داده است كه قربانیان آن میلیون‌ ها تن بوده‌ اند. رهبر لیبی كه به گفته‌ی خود از طرف هزار پادشاهی آفریقا سخن می‌گفت، هم‌چنین خواستار پرداخت غرامت از سوی غرب برای استعمار قاره‌ی آفریقا شد و حتی مبلغ دقیق ‌٧٧/٧ تریلیارد دالر را به عنوان میزان این غرامت عنوان كرد.

معمر قذافی هم ‌چنین با انتقاد از سیاست آمریكا درباره افغانستان و استقرار نیروهایش در كشور، اظهار كرد: هیچ‌ یك از مردم افغانستان در تاریخ ‌١١ سپتامبر به آمریكا حمله نكرده است و هدف طالبان برای ایجاد حكومتی اسلامی به هیچ وجه تهدید محسوب نمی‌شود. وی در این باره افزود: اگر طالبان می‌ خواهند دولت دینی مانند واتیكان ایجاد کنند مشكلی پیش نخواهد آمد، آیا واتیكان خطری برای ما محسوب می‌ شود؟

رهبر لیبی هم‌ چنین در طول سخنرانی ‌اش در اعتراض به آن‌ چه بی‌ كفایتی سازمان ملل خواند، منشور این سازمان را در حضور حاضران پاره كرد كه این اقدام وی واكنش ‌های مختلفی را در پی داشت، از جمله این‌ كه گوردن براون نخست‌ وزیر بریتانیا در ابتدای سخنرانی‌ اش اظهار كرد: من برای دفاع از منشور سازمان ملل این‌ جا آمده‌ ام و نه برای پاره كردن آن. این در حالی است كه بخشی از حضار هنگام سخنرانی قذافی، جلسه‌ ی مجمع را ترك كردند و دیگران نیز طی سخنرانی طولانی وی عكس‌ العمل‌های مختلفی از جمله خندیدن، لبخند زدن و حتی خوابیدن از خود نشان دادند.

منابع: پرچم سبز و بنیان.

 

 

 

www.esalat.org