سرانجام پاکستانیها

 به وجود تروریزم اعتراف کردند

شنبه، ۱۴ فبروری  ۲۰۰۹

(صباح)

http://media.farsnews.com/Media/8707/Images/jpg/A0510/A0510840.jpghttp://www.bbc.co.uk/urdu/images/quetta300afp.jpg

اینكستر خطاب به سران آمریكا، انگلیس، افغانستان و پاكستان می گوید: «تروریسم به یك صنعت رو به رشد مبدل شده طالبان جوان كه از رهبری ملاعمر در افغانستان ناامید شده اند، به صف بیت الله محسود ملحق می شوند. او اضافه می كند: «بادرنظرداشت اینكه نئوطالبان به فنون رزمی و جنگی جدید دست یافته اند، دولت های موصوف این موضوع را جدی بگیرند».

آمریكا اكنون در پاكستان گرفتار دامی شده كه روزگاری آن را برای اتحاد جماهیر شوروی سابق پهن كرده بود. لشکرکشی شوروی به افغانستان، پاكستان را به كانون سد نفوذ امریكا و غرب در برابر نفوذ شوروی و مبارزه علیه آن تبدیل كرد. استدلال سازمان سیا این بود كه از این طریق می‌توان شوروی را به خروج از افغانستان وادار نمود و نگاه مسلمانان به ویژه اعراب را نیز از موضوع اشغال فلسطین و اقدامات اسرائیل منحرف ساخت. بر این اساس روابط سازمان سیا و ای، اس آی مستحكم گردید و ارسال كمك‌های نظامی به پاكستان برای آموزش و سازماندهی مبارزان علیه شوروی در دستور كار كاخ سفید قرار گرفت. در همین راستا با تزریق ثروت نفتی عربستان و امارات، هزاران مدرسه و محافل مذهبی برای تربیت جهاد گران اهل تسنن در پاكستان تأسیس گردید. این روند از یك سو و اقدامات به ظاهر اسلام گرایانه ضیاء‌الحق برای مشروعیت بخشیدن به حكومت نظامی خود از سوی دیگر باعث ایجاد پیوند مكتب جهادگر دیوبندی شبه قاره هند و مكتب سلفی گری عربستان از طریق مدارس مذهبی گردید. برژینسكی مشاور امنیت ملی كارتر رئیس جمهور اسبق امریكا در ارتباط با ظهور طالبان در پاكستان و سازماندهی آنان تصریح می‌كند. آمریكا با هدف كشاندن اتحاد جماهیر شوروی سابق به دام افغانستان با همكاری و مساعدت سازمان اطلاعات ارتش پاكستان، مصر، عربستان و سازمان جاسوسی فرانسه، طالبان را سازماندهی كرد.

سرمایه‌گذاری ویژه عربستان برای تأسیس گسترده مدارس و محافل مذهبی ستیزه جو به رشد وعمل تروریستی کمک شایانی نمود. بنابراین ظهور طالبان و سایر گروههای افراطی و ستیزه‌ جو، مانند سپاه صحابه، لشکر جهنگوی، لشکر طیبه و... مولود رقابت دو ابرقدرت در دوران جنگ سرد می‌باشد. پاكستان ابتدا با استفاده از فرصت غفلت امریكا در دهه نود میلادی و در راستای نفوذ و ایجاد عمق استراتژیك در افغانستان، این كشور را به سوی جنگ داخلی سوق داد و پس از آن بازی استراتژیك خود را با دو برگ برنده شروع كرد. اسلام‌آباد در آغاز طالبان را با حمایت نظامی و هدایت آی. اس. آی وارد معادلات سیاسی و نظامی افغانستان كرد. الحاق القاعده با طالبان، بازی استراتژیك پاكستان را وارد مرحله جدیدی كرد. با شكست ائتلاف شمال درکابل،حكومت برهان الدین ربانی سقوط كرد. و طالبان رسما اعلام موجودیت نمود. حكومت طالبان از سوی پاكستان، عربستان، و امارات به رسمیت شناخته شد و موازنه منطقه ای به سود اسلام آباد و ریاض دچار تغییر گردید. در این زمان سازمان سیا با این برآورد كه به قدرت رسیدن طالبان باعث ایجاد ثبات در افغانستان می‌گردد و با بوجود آمدن امنیت نسبی در این كشور می‌توان انرژی آسیای مركزی را از طریق پاكستان روانه بازار جهانی كرد، خواستار نگاه مجدد آمریكا به اهمیت ژئوپلتیك و جایگاه استراتژیك پاكستان شد. در همین ارتباط روزنامه واشنگتن پست در تحلیلی پیرامون به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان نوشت: دولت فراگیر طالبان یگانه بدیلی است كه می‌توان ثبات را به افغانستان بیاورد. استقرار دولت طالبان، شركت های امریكایی و غربی را روانه افغانستان كرد و موضوع احداث خط لوله انتقال گاز از آسیای مركزی و افغانستان و پاكستان مورد توجه شركت نیونیكال قرا گرفت. اما بازی استراتژیك پاكستان فرجام خوشی برای اسلام آباد نداشت چرا كه در سال نودوشش با انفجار سفارت امریكا در كنیا و تانزانیا سیاست غفلت امریكا نسبت به طالبان و بن لادن دچار شوك اساسی شد.

افغانستان طی هشت سال گذشته بارها گفته است که مرکزتروریزم درپاکستان است تازمانیکه پاکستان اقدام قاطع انجام ندهد سرکوب این پدیده شوم ناممکن خواهد بود.

كرزی در مصاحبه با شبكه خبری ان ‌بی ‌سی ‌گفت بود: بن لادن در افغانستان نیست، وی احتمالا در پاكستان است. وی پیش از این نیز در مصاحبه با هفته‌نامه آمریكایی نیوزویك گفته بود، ملا عمر رهبر طالبان در شهر كویته پاكستان است و دولت افغانستان مشخصات دقیق منزل و حتی شماره تلفون منزل او را به دولت پاكستان داده اما پاكستان هنوز او را دستگیر نكرده است.

همچنان کرزی تصریح کرد : وقتی ملاعمر و بیت الله محسود پاکستانی به نام جهاد در افغانستان جنگ می کنند دیگر خط مرزی ( دیورند ) وجود ندارد و افغانستان هم برای دفاع از مردم و اطفال خود حق دارد به آن طرف مرز برود. كرزی عنوان كرد كشورش حق دارد از خود دفاع كند و هنگامی كه شبه نظامیان از مرز پاكستان با این كشور عبور می‌كنند و افغان‌ها را می‌كشند، نیروهای افغانستان حق مقابله به مثل دارند. وقتی ملاعمر پاکستانی خودرا مسئول حملات انتحاری در افغانستان معرفی می کند ما باید بنشینیم و شعر بگوییم یا از خود دفاع کنیم. افغانستان سی سال است این جنگها را تحمل می کند و دیگر حوصله ما بسر آمده است ما تاریخ، وطن دوستی، جرات و سلاح داریم و اگر قراراست کشته شویم، پس بهتر است پیش رویم. افرادی مانند بیت الله محسود و ملاعمر و فضل الله بوسیله دستگاه استخباراتی پاکستان تربیت شده اند تا مدارس را در افغانستان بسوزانند و اطفال و بزرگان قوم را از بین ببرند و اینک وظیفه افغانستان است تا قوم را از ظلم القاعده و تروریسم خارج کند.

جدید ترین گفتگویی صدراعظم پاکستان با نشریه نیوزویك

http://www.urdupoint.com/daily/mainPagePicsLive/2008-08-31/5701.jpghttp://www.urdupoint.com/daily/mainPagePicsLive/2008-08-31/5702.jpg

گیلانی با اكثریتی شكننده در پارلمان، بحران اقتصادی رو به رشد، مرزهای ناآرام و ارتشی سركش روبه‌روست. نیوزویك درباره این مشكلات با او به تازگی گفت‌و‌گو كرده‌است.

من پیش از مرگ بی‌نظیربوتو با او بر سر میز شام درباره نفوذ القاعده و دیگر گروه‌های تروریستی در پاكستان گفت‌وگو كردم. او می‌گفت: «می‌دانستم كه اوضاع بد است اما تا وقتی به پاكستان نیامده‌بودم نمی‌دانستم این‌قدر بد است.» آیا شما هم همین نظر را دارید؟

 بوتو نگران ‌كشور بود؛ چون می‌دانست دولت در دست افراد مطمئنی نیست و تنها دمكراسی چاره كار است. در هجده فبروری سال گذشته، وقتی انتخابات برگزار شد، نیروهای طرفدار دمكراسی در انتخابات پیروز شدند.

درباره نفوذ القاعده در مناطق قبیله‌ای، سرحدات شمال غربی، سوات و بلوچستان چطور؟ نگران نیستید؟

در روزهای نخست، اقدام جدی در این مناطق صورت نمی‌گرفت و به همین خاطر نگران‌كننده بود. اما امروز، دولت اقدامات جدی علیه شبه‌نظامیانی انجام می‌‌دهد كه از ازبكستان و چچن می‌آیند و همچنین عرب‌ها و طالبان. ما در حال مبارزه با آنها هستیم و آنها هم این موضوع را فهمیده‌اند.

اما مقامات آمریكا نگران هستند.

ما اراده و توانایی لازم را داریم. اما ظرفیت این كار را نداریم. ظرفیتی كه درباره آن صحبت می‌كنم منظورم نهادهای نظامی و قوای اجرای قانون مانند نیروهای ویژه و پلیس هستند. ارتش همیشه هم كارساز نیست. ما از دنیا خواسته‌ایم كه این ظرفیت را تقویت كنند. این درخواست را از آمریكا هم داریم.

 درباره حملات اخیر آمریكا در مرز افغانستان و پاكستان چه نظری دارید؟

درخواست من در چارچوب همكاری چند جانبه با آمریكا و دیگر متحدان راهبردی، آن است كه همكاری اطلاعاتی بیشتری میان دوكشور انجام شود. وقتی اطلاعات مهم و قابل توجه به ما هم برسد، ما خودمان می‌توانیم به جای آمریكایی‌ها اقدام كنیم.

به‌نظر می‌رسید كه پرویز مشرف، رئیس‌جمهور سابق پاكستان با گروه‌هایی مانند لشكر طیبه و جماعت‌الدعوة مدارا می‌كرد. به مقامات ارشد آمریكایی قول می‌داد كه این گروه‌ها را كنترول كند اما اقدام كافی در این زمینه انجام نمی‌داد. دولت شما كاری بیشتر از این می‌كند؟

قطعا بله. ما رهبران اصلی این گروه‌ها را دستگیر كرده‌ایم. حساب‌های بانكی آنها را مسدود كرده‌ایم و آنها را به زندان انداخته‌ایم. همه اقداماتشان را هم تحت نظر داریم.

 آیا دولت غیرنظامی شما می‌تواند بر نزدیكی ارتش با این گروه‌ها غلبه كند؟

ارتش و دولت‌ غیرنظامی در یك خط قرار دارند و اختلاف نظری میان آنها وجود ندارد.

 اقتصاد شما هم دچار مشكل شده‌است.

بله. وقتی قیمت نفت بالا می‌رفت و مواد غذایی هم گران می‌شد ما مشكل داشتیم. كشور ما در خط مقدم جنگ با تروریسم است و بهای سنگینی به خاطر این جنگ می‌پردازد. دنیا باید به ما توجه كند.

 مشخصا از آمریكا چه می‌خواهید؟

 باید كمك بیشتری به ما صورت گیرد.

زرداری: طالبان در بخش وسیعی از پاكستان حضور جدی دارد

http://www.afghanpen.com/IMG/arton5.jpg http://www.kabulpress.org/my/local/cache-vignettes/L520xH354/jpg_motarepakistani-23d4d.jpg

رییس‌جمهور پاكستان گفت: طالبان موقعیت خود را در سراسر بخش وسیعی از پاكستان تثبیت كرده و پاكستان را به انجام یك جنگ علیه این گروه اسلام‌گرای افراطی كه بر سر بقای خود در پاكستان صورت می‌گیرد، وادار كرده است.

آصف علی زرداری، رییس‌جمهور پاكستان در گفت‌وگو با شبكه خبری سی.بی.اس گفت: طالبان در بخش‌های وسیعی از سرزمین ما حضور جدی دارد، بله این حقیقت است. باراك اوباما، رییس جمهور آمریكا گفته است كه تردیدی نیست تروریست‌ها در حال فعالیت در پناهگا‌های امن در مناطق قبیله‌یی پاكستان هستند و آمریكا خواستار حصول اطمینان از این موضوع است كه اسلام‌آباد یك متحد مقتدر برای نبرد علیه این تهدید است.

وزارت امور خارجه پاكستان اعلام كرد: اوباما و زرداری در گفت‌وگوی تلفونی با یكدیگر درباره‌ی افزایش خشونت‌های القاعده و طالبان بحث و مذاكره كردند.

زرداری اظهار داشت: پاكستان در گذشته طالبان را رد كرده است. نیروهای ما افزایش نیافته‌اند، ما دارای ضعف‌هایی هستیم و آ‌نها در حال سوء استفاده از این ضعف‌ها می‌باشند. به رغم نگرانی بسیاری از پاكستانی‌ها مبنی بر این كه كشور در حال یك جنگ نیابتی از طرف آمریكا علیه طالبان است، رییس‌جمهور پاكستان تاكنون صدوبیست هزار سرباز را برای نبرد علیه طالبان بسیج كرده است.

زرداری تصریح كرد: ما به هیچ كس لطف نمی‌كنیم. ما به این حقیقت آگاه هستیم كه طالبان در تلاش برای تصرف حاكمیت پاكستان است. بنابراین ما برای بقای پاكستان می‌جنگیم. ما برای بقای هیچ كس دیگری نمی‌جنگیم.

رییس جمهور پاكستان برخی صحبت‌ها را مبنی بر این كه وی از حمایت كامل ارتش و سرویس‌های اطلاعاتی بی‌بهره است، رد كرد و گفت كه وی از پشتیبانی آنها از خود مطمئن است.

آصف علی زرداری اظهار داشت: اگر این قضیه صحت داشته باشد آن گاه اسلام آباد سقوط خواهد كرد زیرا مشخص است كه اگر ارتش كار خود را انجام ندهد، این افراد (شبه نظامیان) محدود نمی شوند. آنها قبلا هوتل ماریوت را منفجر كردند. پیش از این نیز از داخل به ما حمله كرده‌اند. آنها در اطراف ما هستند. آیا این طور نیست؟.

همچنان مشاور نخست وزیر پاکستان در امور کشور گفت: پاکستان گزارش تحقیقاتی خود را در خصوص حملات شهر بمبئی از طریق وزارت خارجه به هند تحویل می‌دهد.

رحمان ملک در جمع خبرنگاران در اسلام آباد با اشاره به این که بخشی از توطئه حملات بمبئی در خاک پاکستان طرح ریزی شده بود گفت: پاکستان از نخستین روز حملات بمبئی آمادگی خود را برای همکاری غیرمشروط با هند ابراز کرد. وی افزود دوسیه ضد تروریستی علیه عاملان حملات بمبئی در پاکستان تشکیل شده است و کشورش در تحقیقات حملات بمبئی جدی است. مشاور نخست وزیر پاکستان در امور کشور در این حال گفت: هند پس از چهل وهشت روز از حملات بمبئی، اطلاعات ناقص در اختیار پاکستان گذاشت.

رحمان ملک گفت: در دوسیه تشکیل شده نام اجمل قصاب (عامل زنده مانده در حملات بمبئی) و اسامی نو تن از همکاران وی آمده است. او گفت: ذکی الرحمان لکهوی تروریست‌ها را آموزش داده بود و پول برای حملات بمبئی از ایتالیا فراهم شده است. مشاور نخست وزیر پاکستان گفت: شش نفر از متهمان بازداشت و دو تن دیگر شناسایی شدند که تحت تعقیب هستند.

رحمان ملک افزود: لشکر منحله طیبه در این حمله دست داشته است. وی همکاری بیشتر هند و جامعه جهانی را برای تکمیل تحقیقات خواستار شد و گفت وزارت امورخارجه پاکستان این گزارش تحقیقاتی را امروز تحویل مقامات هندی در اسلام آباد می‌دهد.

یك قاضی پاكستانی: طالبان مزدوران آمریكا و اسرائیل هستند

وجیهه الدین احمد از شخصیت‌های برجسته علمی و سیاسی پاكستان كه در سمینار جنایات رژیم اسراییل سخن می‌گفت، اظهار داشت: كشتار مردم بی‌گناه غزه توسط رژیم قدس شبیه عملیات طالبان در افغانستان است كه اگر به دقت مشاهده كنیم در حقیقت می‌بینیم كه آنها مزدوران آمریكا و اسرائیل هستند. وی با اشاره به جنایات اسراییل در لبنان و غزه افزود: وقتی رژیم جنایتكار اسرائیل حزب‌الله و حماس را مورد حمله قرار می داد سازمان ملل متحده كجا بود و چرا كشورهای جهانی ساكت بودند.
قاضی وجیهه الدین احمد گفت: اگر سازمان فورم كه برگزاركننده این سیمینار است قصدی دارد كه جنایات رژیم اسراییل را محكوم و علیه آن رژیم در دادگاه بین الملل شكایت كند، من می توانم در این راستا قانونی كمك كنم. همچنین نثار میمن سناتور و وزیر اسبق اطلاع رسانی نیز در این مراسم گفت.
وی گفت: هیچ كشور اسلامی وجود اسرائیل را نپدیرفته است اما جای تاسف است كه اسرائیل سرزمین های اسلامی را مورد اشغال قرار داده و آمریكا از آن حمایت می كند. این سناتو با اشاره به سلاح از آمریكا به اسرایل تصریح كرد: با وجود اینكه در آمریكا دولت جدید روی كار آمده است اما سیاست آنها تغییر نكرده است.

 (استفاده ازمنابع خبری)

 

 

 

 

47kpjx3

 توجه !

کاپی و نقل مطالب از «اصالت» صرف با کسب مجوز کتبی از «اصالت» مجاز است !

کليه ی حقوق بر اساس قوانين کپی رايت محفوظ و متعلق به «اصالت» می باشد.

Copyright©2006 Esalat

 

www.esalat.org