آيا در افغانستان دولت وجود دارد؟

اگر وجود دارد؛ پس بخوانيد که در افغانستان چه ميگذرد؟

{به بهانه حادثه هشتم ثور و سوء قصد به حامد کرزی}

(نبرد - اسکاری)

 

پرسشی که همچنان برای هر انسان وطن مطرح است اینست که؛ چگونه کشور را ازين فلاکت نجات داد و چه شخص، نیرو و جریان سیاسی میتواند افغانستان را بسوی یک جامعه پیشرفته رهبری کند؟ طالبان و یا جنگ سالارانی که رهبری تولید و صدور مواد مخدر در افغانستان را رهبری می کنند؟ اینک بیش از شش سال از تهاجم آمریکا و متحدینش به افغانستان و برکناری طالبان و تاسیس رژیم تازه در افغانستان می گذرد.

اگر چه افغانستان بعد از لشکرکشي نظامی توسط آمریکا و متحدانش در سال ۲۰۰۱ به مثابه کشوری آرام و خالی از درگیریهای نظامی نبوده است، اما روند دگرگونیها در افغانستان آنچنانکه از سوی کشورهای غربي وعده داده می شد، آرام نگرفته است. در آغاز جنگ امریکا و متحدانش با عراق و با اوجگیری درگیریهای خونین در آن کشور، اخبار رویدادها و حوادث افغانستان در سایه تخاصمات عراق کم رنگتر شد.

اما دیری نپائید که خبرهای پی در پی از درگیری طالبان با نیروهای نظامی ناتو و امریکا در کشور به رسانه های خبر جهان مخابره شد.  با وجود انتخابات نسبتاً آرام و تاسیس دولت جدید در این کشور، اما تهاجم گروههای مسلح متعلق به طالبان و القاعده علیه نیروهای نظامی دولت تازه تاسیس و ائتلاف آمریکا در افغانستان نه تنها فروکش نکرد بلکه دامنه آن بیش از پیش گسترش یافت.

 گاردین همچنین در گزارش چند ماه پیش از زبان یکی از فرماندهان ناتو نوشت که، افغانستان در آستانه سقوط به سوی هرج و مرج قرار دارد. خبر تکان دهنده دیگری که از افغانستان به خبرگزاری های جهان مخابره شد همانا خطر خشکسالی ، گرسنگی وناتواني مردم ازنظراقتصادي است.

بنا بر گزارش این سازمان خیریه کودکان، زنان باردار، خانواده های غیر زارع و سالمندان با بیشترین خطر گرسنگی مواجه هستند.  گزارشهای زیادی از رسانه های منطقه ایی و بین المللی حکایت از آن دارد که نیروهای طالبان هم اینک بخشهای زیادی از خاک افغانستان را کنترول می کنند و غلبه روانی قابل توجهی در مردم افغانستان دارند.  درگذشته هاي نزديک شاهد درگیرهای گسترده ایی میان طالبان با نیروهای نظامی ائتلاف بوده ایم. شدت این درگیریها به گونه بود که فرماندهان نظامی ناتو در افغانستان را به استمداد از ناتو برای ارسال نیروی نظامی بیشتر کشانده است. تمامی شواهد و قرائن نشان میدهد که بحران در افغانستان دامنهء خود را می گستراند.  جنگ و خونریزی میان نیروهای دولتی و ائتلاف آمریکا با نیروهای طالبان و القائده هر بیشتر افزایش می یابد. فقر و مذلت دامنه خود را هر چه بیشتر می گستراند و افغانستان در معرض خشکسالی و گرسنگی قرار دارد. افغانستان، پیکری که زخم چندین دهه جنگ نابرابر را با پیشرفته ترین تکنولوژی نظامی بر تن خویش حس می کند.

 پرسشی که همچنان طنین انداز هر انسان مترقی است اینست که؛ چه نیرو و جریان سیاسی میتواند افغانستان را بسوی یک جامعه پیشرفته رهبری کند؟ طالبان و یا جنگ سالارانی که رهبری تولید و صدور مواد مخدر از افغانستان را رهبری می کنند؟ و یا ائتلا ف آمريکا که در صدد صاف کردن جاده برای اعمال ارادهء سیاسی نظامی غرب است؟  افق سیاسی نظامی در افغانستان بسوی یک هرج و مرجی تازه راه می برد.

مردم درد دیده ورنج کشیدهء که در اثر جنگ های قدرت طلبی زور گویان وجنایت پیشه گان

قدرت پرست ، فاشيستان وطنفروش ، فاسدين چپاولگرول و مافياي موادمخدر،  تاریخ همه هست و بود خود را از دست داده اند ، اکنون در غم پیدا کردن یک لقمه نان برای خود وفامیل خوددر هزار مصیبت وآلام بسر می برند. اما در عوض آن این جنایت کاران بساط جشن وپایکوبی را بر پا داشته اند وروزبربادي ويراني وطن را ( هشت ثور)  جشن میگیرند .

کرزى که پس ازيازده سپتامبر و حمله آمريکا به اين کشور به قصد مبارزه با تروريسم و نابودى طالبان هدايت کشور را به عهده گرفت مورد سوءقصد نيروهاى طالبان قرار گرفت که البته با کشته شدن چند تن از اين تروريست ها کرزى جان سالم به در برد. اين اقدام طالبان پس از آن صورت گرفت که کرزى در انتقاد از رهبرى آمريکا و انگليس در جنگ اين کشورخواستار رهبرى دولت خود در امر سياست گذارى هاى اين جنگ شد. وى از آمريکاييان خواسته بود تا به دستگيرى اعضاى مظنونين به عضويت در طالبان و طرفداران آنها پايان دهد زيرا اين امر موجب مى شود تا آنها از گذاشتن سلاح هاى خود بر زمين امتناع کنند.

شايد بتوان اين اقدام طالبان را با توجه به حمايت پنهانى آمريکايى ها از آنان در راستاى اين سخنان کرزى مورد بررسى قرار داد تا وى متوجه شود به تنهايى قادر به اين کار نيست و جان خود او نيز در خطر است.

حامد کرزى در جريان برگزارى مراسم تجليل از مراسم هشتم ثور توسط نيروهاى طالبان مورد سوء قصد قرار گرفت که جان به در برد.‌  در اين مراسم کرزى ،روساى قواى سه گانه ،رهبران جهادي،مهمانان ،سفراى خارجى از جمله سفير آمريکا و انگليس ،مرد شماره دو سازمان ملل در افغانستان، فرماندهان ناتو و شخصيتهاى سياسى و تعداد زيادى از مردم شرکت داشتند.

کرزي در حالي هدف اين حمله قرار مي گيرد که يک روز پيش از آن روزنامه بريتانيايي گاردين به نقل از وي نوشت که نيروهاي بريتانيايي و آمريکايي بايد از تعقيب و دستگيري نيروهاي طالبان منصرف شوند.

کرزي به گزارش اين روزنامه در مصاحبه يي با نيويارک تايمز ضمن انتقاد شديد از عملکرد نيروهاي بريتانيايي و آمريکايي گفته بود عمليات اين نيروها در تعقيب و دستگيري طالبان موجب تضعيف حاکميت دولت وي شده و نتيجه معکوس داشته است.از سوي ديگر ترور کرزي با انتشار خبر اعزام نيروهاي جديد آمريکايي به افغانستان نيز همزمان شده است.

پيتر پترونزيو فرمانده واحد ويژه تفنگداران دريايي که قرار است به زودي به افغانستان اعزام شوند ضمن اعلام اين خبر درباره اهداف ماموريت جزوتام تحت فرمانش گفت؛ «هدف ما اين است که از طريق برقراري امنيت و زمينه سازي براي گسترش مناطق تحت نفوذ و حاکميت دولت مرکزي، افغانستان را به محل بهتري براي زندگي تبديل کنيم.»گفته مي شود تعدادي از اين تفنگداران دريايي امريکا که براي اولين بار به افغانستان اعزام مي شوند، پيش از اين در عراق و مناطقي مانند الانبار خدمت کرده اند و با شيوه هاي جنگي القاعده و طالبان آشنايي کامل دارند. شمار اين تفنگداران حدود دوهزاروسه صد نفر ذکر شده که قرار است بيشتر در نواحي جنوبي افغانستان به ويژه در هلمند مستقر شده و به نيروهاي بريتانيايي در اين منطقه کمک کنند.

 به نظر مي رسد اعزام اين نيروها با توافقات اخير ناتو و آمريکا درباره افزايش نيروهاي نظامي در افغانستان بي ارتباط نباشد.

ساعاتي پس از انتشار خبر حملات طالبان در کابل کرزي که به سرعت محل حادثه را ترک کرده بود براي اطمينان دادن به مردم از سلامتي خود مقابل دوربين تلويزيون حاضر شد. در همين حال شبکه خبري العربيه از کابل گزارش داد طي چند ساعت پس از حملات نيروهاي امنيتي بيش از صد نفر را در ارتباط با سوءقصد به جان کرزي دستگير کردند. اين شبکه همچنين مدعي شد بررسي هاي اوليه نشان مي دهد تيراندازي ها به جايگاه مسوولين  دولتي از فاصله نزديک صورت گرفته است و به همين خاطر فرضيه دست داشتن سازمان هاي امنيتي را در اين حملات مطرح کرد.

به ادعاي شبکه العربيه چنين فرضيه يي با درنظرداشت نفوذ عناصري از طالبان در نظام امنيتي چندان عجيب نيست. به گفته شاهدان عيني حمله با چند انفجار مهيب آغاز شده است که گمان مي رود بر اثر انفجار راکت يا سلاحي شبيه آن بوده است. بلافاصله پس از انفجارهافير هاي پياپي به جايگاه ويژه بازديدکنندگان آغاز شده و افراد حاضر را وادار کردبه پشت جايگاه سنگر بگيرند. علاوه بر کرزي و چند تن از وزراي کابينه او تعدادي از سفراي کشورهاي خارجي و فرماندهان نظامي داخلي و خارجي از جمله چند تن از فرماندهان عالي رتبه اردوي آ مريکا در جايگاه حضور داشتند. کرزي بلافاصله و در حالي که درگيري ها و فيرها همچنان ادامه داشت تحت محافظت محافظان شخصي اش از منطقه دور و به کاخ رياست جمهوري منتقل شد.

تيراندازي ها تا پانزده  دقيقه ادامه داشت.

سخنگوي طالبان نيز ضمن پذيرش مسووليت اين حملات مدعي شد سه تن از نيروهاي آنها نيز در جريان اين درگيري کشته شده اند. منابع امنيتي هنوز صحت اين خبر را تاييد نکرده اند. مدت کوتاهي پس از اين حملات که به طور مستقيم از تلويزيون محلي پخش مي شد، کرزي در نطق کوتاه تلويزيوني به مردم اطمينان خاطر داد که نيروهاي امنيتي به سرعت تعدادي از افرادي را که در اين حمله دست داشته اند، در محل دستگير کرده اند. او گفت براي تحقيق و بررسي فوري در اين باره دستوراتي براي اردوو نيروهاي پوليس صادر و اعلام کرده است که اوضاع کابل آرام و تحت کنترول او است.اين سومين باري است که کرزي از حملات تروريستي اينچنين جان سالم به در مي برد.

این چندمین بار است که به مراسمی با حضور کرزی حمله می شود. طالبان که کرزی خواهان مذاکره با آنان است، مسئولیت تمام این حملات را به عهده گرفته اند. کرزی طالبان را فرزندان افغانستان می داند و می گوید آماده است در هر سطحی با آنان مذاکره کند. روزنامه نیویارک تایمز، اخیراً به نقل از کرزی (در یک مصاحبه اختصاصی) نقل کرده که او می خواهد تا نیروهای آمریکایی دستگیری افراد مظنون به عضویت در صفوف طالبان و حامیان آنهارا متوقف کنند؛ زیرا ترس از دستگیری ها و بدرفتاری ها در گذشته باعث شده تا چنین افرادی جرئت نکنند سلاح برزمین بگذارند و از جنگ دست بکشند.

سخنگوی جبهه ملی می گوید مخالفین دولت در دستگاه های امنیتی کشور نفوذ کرده و این دولت توانای مقابله با شورشیان را ندارد.  سخنان سانچارکی بعد از آن صورت می گیرد که مخالفین دولت با تیراندازی و فیر راکت باعث برهم زدن مراسم تجلیل از سالروز بربادي ملت ( هشت ثور) شدند.  سخنگوی جبهه ملی وقوع چنین حوادثی را فساد اداری در دستگاه های امنیتی عنوان کرد. وی فرار نیروهای القاعده، مجرمین خطرناک و قاچاقچیان مواد مخدر را  از زندان ها نمونه ای بارز آن خواند. به گفته سانچارکی حادثه برهم خوردن مراسم جشن هشت ثور، بی کفایتی و ناتوانی دستگاه امنیتی دولت را نشان می دهد.

جبهه ملی بارها طرح های امنیتی، اقتصادی و اجتماعی به دولت پیشنهاد نموده است ولی از سوی مقامات دولتی رد شده است. سانچارکی اضافه نمود با آنکه شش سال از سقوط رژیم طالبان می گذرد ولی بازهم روز به روز آنها  قدرتمندتر می شود. سال گذشته در مراسم بزرگداشت سالروزشهادت احمد شاه مسعود،  نیز به سوی کرزي تیراندازی گردیده بود.

همچنان نشريه آتش درين مورد مينويسد:  رویدادهای اخیر به وضاحت نشان می دهد که کار کرزی، دیگر یکسره شده و پروژه این مرد رو به پایانی گذاشته است. مردم از نارسایی های رو به گسترش و نبود دولت پاسخگو به نیازهای اولیه شان، شدیدا دلخور شده اند و این ناراضی در روزنامه های غربی  که مدتی نچندان دور از مداحان کلاه و چپن کرزی بودند، نیز به وضاحت انعکاس یافته است.

تحولات اخیر روشن ساخته که رهبری فعلی دیگر حوصله و ظرفیت حرکت دادن کشتی درز برداشته این کشور به ساحل ثبات و استقرار را از دست داده است. مثلث شوم و گریبانگیر ناامنی، مواد مخدر و فساد اداری کشوررا در لبه پرتگاه قرار داده است، چنانکه مردم آهسته آهسته به این باور می رسند که نظام مستبد طالبانی و انارشیزم مجاهدین را بر اوضاع کنونی ارجحیت دهند. حقیقت این است که هزاران تن از مردم ازقريه جات ، ولسوالیها و حتا شهرها برای پیدا کردن لقمه ی نان ترک خانه و کاشانه می کنند، کمتر نیروی جوان را در اطراف می توان یافت که هنوز باقی مانده باشند و پیدا کردن نان شب، به دغدغه اصلی مردم تبدیل شده است.گلوی آزادی بیان- که از افتخارات رهبری فعلی قلمداد می شود ، هم بدستان وزارت اطلاعات و فرهنگ این کشور خفه می شود؛ ممنوعیت ادامه نشر درامه های خانوادگی هندی از طریق تلویزیونهای خصوصی و تهدید علنی روزنامه نگاران منتقد، نمونه ای از آن است. اکثر جنگسالاران سه دهه اخیر که صدها هزار افغان را به کام مرگ فرستاده اند، هنوز شانه به شانه رییس جمهور ظاهر می شوند و آنگونه که سازمانهای تحقیقی آمریکا اعلام کرده، این جنگسالاران یکجا با طالبان و رهبران قبیله ای بیش از هفتاد درصد قلمروی افغانستان را در اختیار خویش دارند. حاکمیت قانون هم فقط در شکل چیزی بیش نیست ...  دو هزار هموطن غیرنظامی هم تنها در یک سال گذشته قربانی ناامنی شدند، تنها دوصدوپنجاه خانواده را گلوله های نیروهای صلحبان خارجی که برای تامین امنیت ما آمده اند، به خون نشاند.

حمله به مراسم هشت ثور؛ وزیران دفاع ، داخله و رییس امنیت - مجاهدین سابق-  رحیم وردک (وابسته به حزب محاذ ملی ، نوکرمعلوم الحال آي . اس . آي ، بي کفايت ، بي درايت وشکمبوترين وزيردفاع درافغانستان )، ضرار احمد مقبل «مضراحمد مقبل » ( جمعيتي وازدزدان وراه گيران قبلي  که سالها درمناطق شمالي مردم فقيروغريب صفحات شمال کشوررا بنام هزاره ، ازبيک ترکمن ، ايماق وعرب وبخصوص درحاکميت تنظيمي برهان الدين رباني موردقهروخشم وشکنجه واذيت قرارداده ، درزمان دولت داکترنجيب الله نان وموادمورد ضرورت شهريان کابل را به يغما ميبردند که درين مورد ده ها گزارش واسناد وجوددارد وازگروپ خاص کرزي ، اگرمضراحمد مقبل درباند کرزي نباشد - نميتواند پياده يک مکتب دهاتي باشد چه رسد به وزارت داخله ) و امرالله صالح (ازگروپ شوراي نظاربا آن چهره سربه هوا وکودکانه ، فقط کرزي است که اورا درين پست گماشته است وگرنه ميتوانست بهترين نگران بسها ي شهري باشد ) را شرمسار ساخت.

پس از سوء قصد به کرزي نيروهاي خارجي مستقر در محل، قبل از همه پا به فرار گذاشتند. نظاميان خارجي كه در مراسم حضور داشتند و مهمانان داخلي و خارجي را هنگام ورود بازرسي بدني مي‌كردند با اصابت اولين گلوله به محل پا به فرار گذاشته و وحشت زده به هوا فير مي‌كردند. همچنين معمولا پس از هر حادثه امنيتي، نيروهاي آمريكايي و انگليسي در محل حاضر مي‌شدند و حتي هليكوپترهاي آنان منطقه را پوشش امنيتي مي‌داد اما در سوء قصد اخيربه كرزي، هيچ نيروي خارجي به محل اعزام نشد و فقط دوهليکوپتر نيروي هوايي اردوي ملي در منطقه ديده شدند. تعدادي از محافظان خارجي كرزي هم با فير اولين مرمي سلاح‌هاي خود را رها كرده و از بالاي ديوار خود را به زمين انداختند و در حالي كه دستها را روي سر گذاشته بودند روي زمين دراز كشيدند و گروهي از اين محافظان هم با دست پاچگي به سمت مردم و هوا فير مي‌كردند.فقط حدود‪ سي نفر از محافظان داخلي با صداي اولين فير دست كرزي را كشيده و در داخل موتر انداختند وي را از محل حادثه دور كردند. نيروهاي اردوي ملي هم كه براي رژه در محل حاضر بودند پس از آنكه ديدند شاژور سلاح‌هاي شان خاليست سلاح‌ها را به زمين انداختند و فرار كردند.

از هشتم ثور امسال در حالی تجلیل شد که مردم با مشکلات افزایش بهای مواد خوراکی مواجه می باشند.مردم کشوروبخصوص شهريان کابل از مشکل بلند رفتن قیمت مواد غذایی شکایت داشته از دولت می خواهند تا به جای تجلیل نمایشی از این روز به مردم غریب توجه کرده قیمت ها را در شهر کنترول کند. دولت به جای فکر کردن به مسایل بنیادی بیشتر به مسایل نمایشی و تشریفاتی توجه کرده که حتا مشکلات مردم را نیز فراموش می کنند. مگر این یک فاجعه نیست؟ آیا با گذشت شش سال، نیاز به تغییر نداریم؟ آیا امنیت ما از این بهتر نمی شود که تروریستان زیر گلوی کرزی موضع بگیرند و حادثه بیآفریند؟ واقع بینانه، اگر از دید ملی و بین المللی دیده و حقایق فوق الذکر مد نظر گرفته شود، نتیجه این خواهد شد که دولت به رهبری کرزي آن آخرین نفس هایش را می زند و شرایط برای تغییر کاملا آماده شده است.

با این حال، شاید هنوز پیش از وقت باشد که در مورد جایگزین کرزی صحبت شود، اما حامیان او و مردم افغانستان می دانند که برای هر فرد جایگزین وجود دارد و این بار فردی به کرسی ریاست دولت می تواند تکیه بزند که نگرانی های و ناکامی های تذکر یافته ملت افغانستان و جامعه بین المللی را با جدیت برطرف سازد...

وزراي دفاع ، داخله و رئيس عمومي امنيت ملي كه بخاطر رويداد حادثه چمن حضوري شهر كابل مورد استيضاح از سوي ولسي ملي قرار گرفتند، بعد از اعتراف و معذرت خواهي از مردم سلب اعتماد نشدند.

نماینده گان بعد از بحثهای طولانی و جوابهای این مقامات بالاخره به پای صندوق های رای رفتند؛ اما از آنان سلب اعتماد نکردند. امرالله صالح رئيس اداره امنيت ملي با تكرار از مردم و نماينده گان شوراي ملي معذرت خواست و در عين حال از نظام و روشهاي مجازات دهشت افگنان را شديداً مورد انتقاد قرار داد.اودردو روز  پس از حمله كماندوي بالاي كرزي، مقامات ارشد دولت و حاضرين مراسم ، خواستار مجازات اعدام براي آناني شد كه به جرم اعمال دهشت افگني در زندان بسر مي برند.  صالح با تاكيد در خطاب به نماينده گان گفت: تا زمانيكه نظام در...  روشها های خود تغییر وارد نکند، بركناري سه وزير هيچ تضميني را براي آينده يي مطمين داده نخواهد توانست.

او افزود كه شش تن بعد از حمله بالاي هوتل سرينا با تمام اسناد و شواهد به نهاد هاي قضايي سپرده شده  اند، اما تاكنون در زندان بسر ميبرند. وی تاکید کرد : باید به تروریستان درس عبرت بدهیم. عدالت مانند نيويارك در اين جا تطبيق نمي شود. او با تاكيد بر ضرورت ايجاد دادگاه علني و مجازات اعدام براي دهشت افگنان،گفت: با این سیستم هیچ تضمینی برای کاهش حملات در سال جاری داده نمیتواند.این در حالیست که کرزی تااکنون از تائید دستور مجازات اعدام برای یکصد زندانی سر باز زده و گفته است در خصوص اینگونه به کندی برخورد میکند.

در همين حال عبدالرحيم وردك وزير دفاع رويداد كابل را يك شرمنده گي بزرگ براي تمام افغانستان ( چرا افغانستان ؟ براي وردک ، مضراحمد مقبل ،امرالله صالح وکرزي ، بلي صددرصد) خواند و گفت كه حيثيت ملي و بين المللي كشور ضربه شديد ديده  است از سوي ديگر وزير داخله نيز با پذيرفتن اشتباه از سوي پوليس در خطاب به نماينده گان گفت كه دادن راي اعتماد امانت آنانست و ميتوانند در زمينه تصميم بگيرند. با اين حال، صالح به جزئيات رويداد بعد از جروبحث های زیاد براي سري ساختن نشست استيضاح مقامات از شوراي ملي ، پرداخت.او گفت : بر خلاف ادعاي طالبان ، حمله كننده گان چهار نفر بودند كه سه تن آنان در يك اتاق كرايي از حدود دو روز قبل توسط فرد چهارمي قفل شده بودند. اين افراد از حدود سي وشش ساعت قبل از حمله، تنها از طريق پيام هاي تلفوني با ديگر همكاران شان ارتباط داشته اند.او همچنان گفت: در دو ماه گذشته معلومات استخباراتي وجود داشت كه طالبان از طريق پرتاب راكت و حمله انتحاري قصد هدف قرار دادن جشن را داشتند، اما هر دو گروه باز داشت شدند. با اين وجود، به قول رئيس امنيت، گروه سومي نيز تحت پيگرد بود كه هوتل سرينا را هدف قرار بدهند.او در برابر اين پرسش كه چرا مهاجمان کرزي را در زمان بازديد از قطعه تشريفات هدف قرار ندادند؟

گفت كه اندكي قبل از رسيدن كرزي به ميدان جشن يكي ازمحافظين متوجه به افراد مشكوك کلکین يك ساختمان شد و محافظان  آنان را نشانه گرفته بودند. اما زمانيكه کرزي به جايگاه رفت، محافظان نشانه را سوي ديگر گرفتند و مهاجمان نيز همزمان با فير توپ ها آغاز به تير اندازي و پرتاب نارنجك كردند. به قول صالح اين سه تن بعد از حمله احتمالاً خود را در داخل اطاق منفجر كرده و به قتل رسيدند. رويداد سوالاتی زيادي را در مورد چگونگي حمله بوجود آورده است، اما صالح به دلايلي امنيتي از دادن جزئيات بيشتر در نشست علني شوراي ملي خود داري كرد.با اين حال او گفت كه چند فرد مظنون پوليس نيز از سوي وزارت داخله در ارتباط به دست داشتن در اين رويداد بازداشت شده اند. در جريان ارايه توضيحات و بعد از آن نماينده گان اعتراضات گسترده يي نسبت به تدابير گرفته شده از سوي نيروهاي امنيتي وجود داشت با اين حال ، در اخیر هر سه تن توانستند بعد از راي گيري به مقامات خود باقي بمانند.

همچنان سرک گذرگاه بعدازان بروی ترافیک مسدود گردید که یک پوسته امنیتی در پل گذرگاه هدف حمله مخالفين قرارگرفت .گفته میشود مهاجمان که چند مرد مسلح اند در کوه گذرگاه درمیان خانه های مردم پناه گرفته اند ونیروهای امنیتی تلاش دارند تا به این مشکل خاتمه بخشند.مسوولین امنیتی دراین باره اظهار نظر نکرده اند. دريک اقدام ديگردر اثر زد و خورد بین نیروهای امنیتی و مخالفین مسلح دولت در کابل دست کم نو تن کشته شدند و یک تن دیگر بازداشت شد.  نیروهای امنیت ملی و گارد ویژه ریاست جمهوری خانه ای را که گفته می شود در آن مخالفین مسلح رفت وآمد داشتند از نیمه شب گذشته محاصره کرده بودند.

مقامات می گویند که در این خانه، مخالفین مسلح دولت  و کسانی که در حادثه تیر اندازی هشت ثور دست داشتند مخفی شده بودند. نیروهای امنیتی پس از محاصره این خانه در ناحیه ای بین گذرگاه و پل آرتل کابل در اقدامی سریع خانه های مسکونی اطراف آن را تخلیه کردند. شاهدان عینی می گویند که از ساعت دو بامداد زد و خورد بین نیروهای امنیتی  و یک گروه مسلح در این منطقه به وقوع پیوست وصداهای انفجار را نیز شنیده اند. در همین حال هواپیماهای نظامی از اولین ساعات روز بر فراز منطقه به گردش در آمده اند و گفته می شود که مخالفین مسلح تعدادی از غیر نظامیان را به اسارت گرفته بودند. نیروهای پولیس راه های منتهی به این منطقه را مسدود ساخته و مانع نزدیک شدن خبرنگاران به محل شده اند.

محاصره مخالفین مسلح  ادامه پیدا کرد وپس از آنکه نیروهای امنیتی ازتسلیم شدن مخالفین نا امید شدند با استفاده از سلاح های  سنگین این خانه را منهدم ساختند. امرالله صالح رییس امنیت ملی ازاولین ساعات روز درمنطقه حضورداشت. صالح درمجلس نماینده گان گفت که بزودی علیه عاملین رویداد هشت ثور که درآن یک نماینده مجلس کشته شد اقدام خواهد کرد. گفته می شود  که در اثر  تبادل آتش پنج تن از مخالفین مسلح دولت دراین رویداد  کشته شدند و یک تن دیگر آنان از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

بر اساس گزارشات تائید نشده در این زد و خورد چهار تن از منسوبین  ریاست امنیت ملی نیز کشته و سه تن دیگر آنان زخمی شدند  اما مقامات تا اکنون در خصوص این موضوع اظهار نظری نکرده اند.

همچنان نودوسه درصد مواد مخدر جهان هم از افغانستان تولید و قاچاق می شود و ما هنوز بزرگترین منبع تولید غیرقانونی مواد نشئه آور تحت رهبری فعلی در جهان هستیم. و در درجه بندی مفسدترین کشورهای های جهان و ناسالم ترین دولتها هم، افغانستان در میان ده کشور بلند جدول قرار دارد. نظریه جامعه جهانی نسبت به آنچه در افغانستان می گذرد هم دیگر آنچنان نیک نیست. آنها می دانند که اگر این بار در بازی با کرزی، فرصت را از دست بدهند، دیگر هرگز در امان نخواهند بود.

بحران امنیتی و اقتصادی در افغانستان اوضاع وخیمی را در شرق کشور به وجود آورده است.  برهمین اساس اقدام نیروهای آمریکایی به توزیع پرچم افغانستان در شهر اسد آباد مرکز ولايت کنرها خشم مردم را بر انگیخت.  نیروهای آمریکایی در پرچم های افغانستان که بین مردم توزیع کردند کلمه توحید را حذف و تصاویری نامفهوم جایگزین آن کرده بودند.  پولیس برای کنترول اوضاع ناشی از اعتراضات مردم به این اقدام نیروهای آمریکایی وارد عمل شدند. مردم معترض توجیه نیروهای آمریکایی را مبنی بر اینکه حذف کلمه توحید ناشی از یک اشتباه و غیرعمدی بوده است نپذیرفتند. 

آمریکا برای اشغال افغانستان به اینجا آمده است و فرهنگ و دین ما را تهدید می کند. آنها می خواهند پرچم ما را تغییر دهند. ما از آنها می خواهیم از افغانستان خارج شوند. ما همچنین خواستار محاکمه عاملان این اقدام هستیم.  وخامت اوضاع در مشرقي در حالی است که نیروهای طالبان نیز بر اقدامات خود بر ضد نیروهای آمریکایی در این منطقه افزوده اند که در آخرین این حملات پنج پولیس کشته شدند. از سوی دیگر شمار زیادی از مردم جلال آباد در اعتراض به افزایش قیمت ها تظاهرات کردند.

اقدام پاکستان در محدود کردن صادرات مواد غذایی به افغانستان بر شدت این مشکل افزوده به گونه ای که قیمت نان در چند ماه گذشته چند بار افزایش یافته است.

يک قوماندان ارشد ايالات متحده ميگويد در سال جاري شايد پيمانۀ خشونت در افغانستان بطور بيسابقه اي بلند برود و يک تعداد زياد حملات طالبان در شرق که از پاکستان شروع ميشود، براه افتد. جنرال جفري شلاسر در کابل بخبرنگاران گفت طالبان ميترسند بر قواي ائتلاف حمله کنند ولي احتمال دارد حملات شان را بر اهداف بيدفاع تر افزايش دهند. او همچنان گفت يک تعداد زياد شورشيان هنوز هم از پاکستان بسوي افغانستان در حرکت هستند و هدف آنها براه انداختن حملات است. سال گذشته خونين ترين سال از وقت برانداختن طالبان از قدرت در سال ۲۰۰۱ باينطرف بود. در سال ۲۰۰۷ بيش از شش هزار نفر کشته شد.

ازجانب ديگرولايت هرات كه مدت هاست از لحاظ امنيتي زبانزد عموم مردم بوده است در اين اواخر به دلايل نا معلومي از ازدياد اختطاف ها و سرقت هاي مسلحانه به ستوه آمده است مردم ديگر در مقابل اينهمه مشكلات روز افزون به شدت از لحاظ روحي ضربه ديده ونگران وضعيت خود و خانواده خود در روزهاي اتي هستند. تقريبا خانواده اي نيست كه از اين ناحيه خود و يا اطرافيانش آسيب نديده باشند. آيا اين ثمره حضور خارجيان در كشور است؟

از طرف ديگر مردم از نظر اقتصادي پايين ترين وضعيت نسبت به گذشته بسر مي برند. تولد طفلي ناقص الخلقه این ظن را تقویت می کند که آمریکا تقريبآهفت سال پیش در جریان حمله به افغانستان ،از گلوله های حاوی اورانیوم ضعیف شده استفاده کرده است . دولت نمونه برداری از خاک ، سنگ و آب در نقاط مختلف و جاهائی را که آمریکا مورد حمله قرارداده آغاز کرده است تا مستندات استفاده آمریکا از گلوله های حاوی اورانیوم ضعیف شده را بیابد . بعضي ها معتقد است ، تولد نوزادان ناقص الخلقه این اقدام اردوي آمریکا را تایید می کند . این برای اولین بار نیست که اردوي آمریکا از اورانیوم ضعیف شده استفاده می کند بلکه در جنگ طوفان صحرا ، برضد نیروهای عراقی از گلوله های حاوی اورانیوم ضعیف شده استفاده کرد که باعث بروز بیماری های سخت و لاعلاجی میان سربازان و مردم به خصوص در جنوب عراق شده است. به گونه ای که در این مناطق ،تولد افراد معلول و بروز سرطان مزمن ناشی از استفاده آمریکا از اورانیوم ضعیف شده همچنان ادامه دارد .  یکی از ویژگی های اورانیوم ضعیف شده ، ماندگاری طولانی مدت آن در طبیعت و وارد کردن خسارات و صدمات زیاد به منابع طبیعی و سلامتی انسان است . به همین دلیل ،استفاده از گلوله های حاوی اورانیوم ، جنایت بر ضد بشریت و عامل تخریب طبیعت محسوب می شود . این درحالی است که آمریکا بدون توجه به پیامدهای استفاده از چنین گلوله هائی از آنها در جنگ های مختلف استفاده می کند. در افغانستان با انکه  سانسور خبری شدیدی که محافل غربی اعمال می کنند آثار و پیامدهای استفاده از گلوله های حاوی اورانیوم و سایر مهمات جنگی به مرور مشخص می شود. آمریکا در جنگهای عراق و افغانستان بارها اقدام به آزمایش سلاح های جدید نیز کرده است .

درواقع آمریکا از مردم کشورهائی مانند عراق و افغانستان برای آزمایش ادوات و تجهیزات نظامی خود استفاده می کند که این خود ، جنایت برضد بشریت است .

ازجانب ديگرنان نان خواستن  صدایی است که در این روزها از قلب میلیون ها هموطن از گوشه گوشه این ممکلت ویران به گوش فلک می رسد اما دولت وحکومت بر تپه ای از لاف و گزاف آرمیده اند و میلیون ها نفر در دریای گرسنه گی دست و پا می زنند. مردم در زنجیر هزاران مشکل خرد و خمیر می شوند، از یک سو امنیت نیست، از سوی دیگر نیز هزاران مشکلاتی که از انگشت پا تا فرق سر مردم را در خود پیچانده است. اکنون در شرایطی که تمام مردم از بی کاری می نالند و راه هجرت و پناه جویی پیش می گیرند و یا با هزاران زخم زبان و زخم قنداق دوباره از مرزها مثل یتیمان کره زمین که هیچ زمینی برای آنها نمی تواند زمین مادری باشد برمی گردند، قیمت مواد غذایی به حدی رسیده است که در این روزها خط مرگ و حیات را برای مردم می کشد. در شرایطی که قیمت هر قرص نان شش افغانی بود اکثر مردم از عهده خرید آن برنمی آمدند اما اکنون که به بيست افغانی رسیده است مگر خود کرزي و وزرایش از عهده اش برآید، مردم غریب کار که نمی توانند. يک نماینده مردم بدخشان در پارلمان از مواجه بودن مردم بسیاری از مناطق این با فقر و گرسنگی شدید خبر داد.  وي برخی خبرها مبنی بر استفاده مردم از گیاهاي کوهي به علت نبود مواد غذایی و فقر شدید را تأیید کرد و گفت: مردم با کمبود شدید مواد غذایی مواجه هستند و توان خرید را نیز به علت افزایش قیمت ها از دست داده اند. بدخشان از جمله ولايات  کوهستانی و سردسیر و دارای زمین های زراعتي اندک است که مردم آن همواره با فقر دست و پنجه نرم می کنند اما در سال های اخیر به دلیل خشک سالی ها، سیلاب های بهاری و نیز سرمای شدید زمستان مشکلات آنان بیشتر شده است.

این نماینده پارلمان در خصوص عملکرد مؤسسات کمک رسان بین المللی نیز گفت: آنان به دنبال منافع خود در افغانستان هستند و مدیریت و بازرسی و نظارت دقیقی هم وجود ندارد تا کارها و فعالیت های آنان تحت نظر باشد. مؤسسات کمک رسان هیچ کاری برای بهبود وضعیت مردم این مناطق نکرده اند. 

همچنان شماري ازوکيلان درولسي جرگه ميگويند: دولت همچنان در خواب به سر می برد، پنجاه کشور خارجی حضور دارند ولی مردم ما قادر نیستند که قرصی نان خشک به سر سفره شان بگذارند. مردم بار دیگر از شدت گرسنگی علف می خورند و ما به عنوان نمایندگان مردم، این توان را در خود حس نمی کنیم که وزرای بی مسئولیت را خواسته و بابت فقر مردم، از ایشان سلب صلاحیت کنیم. با وقت دادن ها به وزرا مشکل حل نمی شود، چراکه هرگاه به ایشان وقت بیشتری داده شده کم تر کار کرده اند، بنا بر این باید صادقانه آنان را فرابخوانیم و در صورت عدم کفایت، از ایشان سلب صلاحیت نماییم. پارلمان باید اعتراف کند که مقصر است؛ چون به وزرایی در کابینه دولت رای اعتماد داده که بی کفایت و فاقد وجدان کاری اند و بنابر عدم کارکردهای وزرا این فاجعه به وجود آمده است. اگر وضعیت بدین منوال به پیش برود به احتمال قوی طولی نمی کشد که قیام مردمی صورت گیرد.

زنان و كودكان كه بخش اصلي واساسي جامعه را تشكيل مي‌دهند، هنوز قربانيان اصلي جنگ هستند و ناامني، مرگ و مير، نارضايتي از ازدواج، آفت مواد مخدر، بوضعيت صحي نامناسب و رسوم و سنت‌هاي غلط جامعه از جمله مشکلات عمده آن‌هاست.  وخيم بودن وضعيت امنيت زنان و عملکردهاي توهين آميز و تهديد کردن زنان و عدم همکاري مسوولان امنيتي از جمله نگراني‌هاي زنان به شمار مي‌رود ، طبق آمارهاي نهادهاي بين‌المللي خشونت عليه زنان شصت درصد افزايش يافته است.  

ميزان مرگ و مير مادران سالانه در برخي ولايات  به پنج هزار نفر رسيده است.  بر اساس اظهارات مسوولين وزارت صحت عامه بيشترين آمار مرگ و مير زنان و مادران مربوط به زمان حاملگي و تولد است.  بر اساس اين گزارش بيشتر خانواده‌ها در افغانستان بيش از پنج فرزند دارند که اين نيز به نوبه خود زنان را ضعيف مي‌کند.  تعصبات بي جا و زد و خوردهايي که از سوي مردان به زنان وارد مي‌شود نيز از جمله مشکلاتي است كه زنان با آن‌ها مواجه هستند.  طبق گزارش‌هاي سازمان بين‌المللي دفاع از حقوق زنان موسوم به جنس زن در جهان، تضمين‌هاي داده شده به زنان در پي سقوط طالبان هنوز عملي نشده است.  

در حال حاضر ميليون‌ها زن و دختر با تبعيض مستمر و خشونت در محيط خانه و جامعه دست به گريبان هستند و براي رفع اين مشکلات اقدامي جدي صورت نمي‌گيرد.  با وجود اينکه زنان از برخي امتيازات قانوني، مدني و حقوقي از جمله حق راي برخوردار شده‌اند اما هنوز هم چالش‌هاي جدي در زمينه تحقق حقوق زنان باقي مانده است و در بخش آموزش نيز اكثر بي سوادان را زنان تشكيل مي‌دهند.  بخش قابل توجهي از مشکلات زنان را ازدواج‌هاي اجباري تشکيل مي‌دهد که حدود شصت تا هشتاد درصد از ازدواج ها را شامل مي‌شود و به اين علت خودسوزي‌هاي زنان نيز در طي ماه‌هاي اخير افزايش يافته است.  

در گزارش حقوق بشر آمده است: هفتادوپنج درصد از دختران قبل از رسيدن به شانزده سالگي و سن قانوني ازدواج، به خانه شوهر فرستاده مي‌شوند كه از اين ميان پنجاه وهفت  درصد زنان از ازدواج خود ناراضي هستند. طبق آمارهاي رسمي اعلام شده شمار زنان بيوه و بي‌سرپرست بيش از يک و نيم ميليون نفر مي‌باشند كه از اين ميان نود درصد زنان بي‌سرپرست داراي فرزند هستند.  با درنظرداشت اينکه اکنون نودوسه درصد ترياک غيرقانوني جهان در افغانستان توليد مي‌شود، زنان از جمله قربانيان مستقيم آفت مواد مخدر هستند طوري كه يک ميليون معتاد مواد مخدر زن درکشور وجود دارد.  در افغانستان مواد مخدر و تروريسم دو پديده مرتبط به هم تلقي مي‌شوند که مي‌توانند ثبات و امنيت در کشور را به چالش بکشند و در اين ميان زنان و کودکان نيز قرباني مي‌شوند.

ازجانب ديگریک نهاد عدلی وقضایی فعال درامرمبارزه با مواد مخدر می گوید که بیشترین قاچاق مواد مخدر درکشور ازسوی اتباع خارجی صورت می گیرد.  نیروی ویژه عدلی وقضایی مبارزه با موادمخدر ازاین اتباع به عنوان مافیای مواد مخدردرافغانستان یاد کرد که با استفاده از منابع هنگفت مالی، افغان هارا تشویق به کشت خشخاش می کنند.  پس ازسقوط رژیم طالبان درکشور نگرانی ها درمورد دست داشتن اتباع خارجی  درقاچاق مواد مخدر هرروز بیشتر قوت ميگيرد. همچنین گزارشات در دست است که نیروی های نظامی بریتانیا و آمریکا نیز درقاچاق مواد مخدر از افغانستان فعال اند.

نیروی ویژه عدلی و قضائی مبارزه علیه مواد مخدر سه سال پیش درچوکات ستره محکمه ، لوي ثارنوالي و وزارت مبارزه با مواد مخدر به منظور مبارزه با انتقال مواد مخدر و جستجوی قاچاق چیان این  مواد ایجاد شد. رییس نیروی ویژه عدلی وقضایی مبارزه با مواد مخدر ميگويد: در سه ماه اخیر هفده نفر از کارمندان وزارت دفاع ملی در ارتباط با قاچاق مواد مخدر دستگیرشده اند که پس  از تحقیقات محکوم به زندان شده اند.

وي می گوید که  مسئول لوای سه  قول اردویی دوصدوپنج  اتل قندهار زمانی که می خواست با موتر  رنجر اردوی ملی مواد مخدر را انتقال دهد  ازسوی پولیس بازداشت شد که هم اکنون درزندان بسرمی برد. این مقام مسئول اذعان داشت که تمامی متهمین قاچاق مواد مخدر را با استفاده از سند مستند دستگیر وبرای تحقیقات نهایی به محکمه معرفی می کند. مجرمین قاچاق مواد مخدرازسه ماه تا بیست سال و ازپنج هزار افغانی تا ده میلیون افغانی جریمه می شوند. به گفته مسئولین نیروی ویژه عدلی وقضایی مبارزه با مواد مخدر، بیشتری خارجی ها که درقاچاق مواد مخدر درکشور دست دارند به صورت غیرقانونی وارد افغانستان می شوند. باوجود این که مقامات افغانی و جامعه جهانی، مبارزه علیه مواد مخدر درافغانستان را در اولویت کاری وهمکاری های شان اعلام کرده اند اما در سال گذشته افغانستان نودوسه در صد مواد مخدر جهان را تولید کرده بود. بسیاری از آگاهان امورمی گویند که مواد مخدر از طریق فرودگاه های افغانستان توسط اتباع خارجی  به خارج از کشور انتقال می یابد.

همچنان یک روزنامه انگلیسی از اشاره به وجود شکاف‌ میان اعضای ناتو درافغانستان درمتن نامه ی نخست وزیر انگلیس خبر داد.  به نوشته ی روزنامه دیلی‌تلگراف، در این نامه آمده است که گوردون براون نخست وزیر انگلیس به نیروهای ائتلافی گفته بود ناتو در افغانستان به شدت از کمبود تجهیزات و نیروهای کارکشته رنج می‌برد.  در این نامه محرمانه به بسیاری از مشکلات و ناتوانی‌ها، در تلاش‌هایی که از سوی کشورهای غربی برای ثبات این کشور صورت گرفت، اشاره ‌شده است.  در ارتباط با ماموریت ناتو در افغانستان همچنین هشدار داده ‌شده که شکاف‌های نظامی عمیقی وجود دارد و باید بسرعت پر شوند.  

این سند سه صفحه‌ای که خلاصه‌ای از دیدگاه انگلیس از افغانستان است، به درخواست براون نوشته شده است تا به کشورهای ائتلافی غربی داده شود در این نامه آمده است که ناتو برای از بین بردن بسیاری از مشکلات موجود و برای کمک به اردوی افغانستان، هنوز به تعداد زیادی هلی‌کوپتر، هواپیما و تیم‌های آموزش دیده بیشتری نیاز دارد.  همچنین به وضعیت بعد از ماه نوامبر اشاره شده است که بیش از دوهزاروسه صد نفر از نیروهای دریایی آمریکا می‌بایست از مناطق جنوبی این کشور عقب‌نشینی می‌کردند که پایگاه نیروهای انگلیسی در آن است.  این نامه تائید می‌کند که نخست وزیر انگلیس بار‌ها تلاش کرد تا کشورهای ائتلافی شامل فرانسه و آلمان را متقاعد کند تا در جنگ افغانستان مسئولیت نظامی بیشتری را برعهده بگیرند اما تلاش‌های وی به جایی نرسید.  وی همچنین می‌گوید که برای بقای دموکراسی در افغانستان، باید قانون و عدالت برقرار شود، اما بعدا انگلیس می‌پذیرد که تلاش‌هایی که برای آموزش و پشتیبانی پولیس افغانستان صورت می‌گیرد در مسیر بسیار بدی قرار گرفته است و کشورهای ناتو در این زمینه از خود تلاشی جدی نشان نمی‌دهند.

روزنامه‌ي بوستون گلوب نوشت:

عمليات ترور حامد كرزي دال بر قدرت نظامي طالبان و توانايي‌اش در انجام عمليات در تمام مناطق افغانستان است اين عمليات نشان داد كه نيروهاي پوليس و امنيتي افغانستان كه تحت آموزش نظامي آمريكايي‌ها بوده‌اند، قدرت كافي جهت تضمين حفظ جان رييس جمهور را در برابر حمله‌ي طالبان ندارند تلاش براي ترور كرزي دال بر مخالفت طالبان با دولت كرزي و به رسميت نشناختن آن است بر اساس اين تحليل، اين عمليات نشان دهنده‌ي شكست آمريكا در سرمايه‌گذاري در طرح‌هاي زيرساختي و ايجاد مسووليت‌ها در دولت مركزي و خلع سلاح شبه نظاميان است.

هم‌چنين روزنامه‌ي كريستين ساينس مانيتور نوشت: تلاش براي ترور كرزي دال بر حضور گسترده‌ي طالبان در كابل و نفوذ بي‌سابقه آن در ميان محصلين است. محصلين درليليه هايشان به تماشاي دي وي دي‌هاي مربوط به حملات طالبان در افغانستان مي‌پردازند . نفوذ طالبان در حال گسترش است و طالبان در ايالت‌هاي شمالي و غربي نيز نفوذ خواهد كرد و اعضاي طالبان در برخي مناطق در غرب پيشروي كرده‌اند.

ازجانب ديگرجاي بسيارشگفتي است که باموجوديت قوتهاي حدود چهل کشوردرافغانستان ، دولت ونيروهاي مسلح کشور، طالبان هشدار داده اند که اگر شبکه های خدمات تلفون موبایل ارایه خدمات شبانه خود را متوقف نکنند، این شبکه ها را مورد حمله قرار خواهند داد.  طالبان می گویند استفاده از تلفون های همراه در جریان شب ، امکان جاسوسی برای نیروهای خارجی مستقر در کشور را فراهم می کند.

 پس از فروپاشی رژیم طالبان چندین شرکت خصوصی تلفونی در افغانستان آغاز به فعالیت کردند. در حال حاضر، رایج ترین شیوه تامین ارتباط استفاده از تلفون همراه است. تا حالا هشتصد میلیون دالر در عرصه مخابرات سرمایه گذاری شده و هم اکنون نزدیک به چهار میلیون نفر دسترسی به تلفون همراه دارند.

 سخنگوی طالبان ميگويد : اگر این شرکت ها ارایه خدمات شبانه خود را متوقف نکنند، طالبان برج ها و دفاتر آنان را هدف قرار خواهند داد.  طالبان می گویند، شرکت های تلفون موبايل باید همه روزه فعالیت خود را از ساعت پنج بعد از ظهر به وقت محلی تا ساعت سه بامداد متوقف کنند.  

سه برج مربوط به شرکت مخابراتی روشن در ولسوالی میوند قندهار مورد حمله قرار گرفتند. این حملات بدنبال آن صورت می گیرد که طالبان به تمامی شرکت های مخابراتی هشدار دادند فعالیت شبانه خود را در سراسر کشور متوقف کنند.  طالبان هشدار دادند که اگر فعالیت تلفون های همراه در جریان شب متوقف نشود، دفاتر و برج های مربوط به شرکت های مخابراتی را هدف حمله قرار خواهند داد. 

طالبان مسلح در بعضی از نقاط افغانستان به شبکه های تلفونی موبايل  اجازه داده ا ند فعالیت خود را به سیزده و نیم ساعت در روز افزایش دهند.  طالبان سال گذشته به همه شرکت های مخابراتی هشدار دادند که فعالیت شبانه تلفون های موبايل  در کشور را قطع کنند.  طالبان در پی این هشدار و با هدف اعمال فشار بیشتر به شرکت های مخابراتی، چندین برج مخابراتی را هدف حمله قرار دادو اعلام کرده است که شرکت های مخابراتی حالا می توانند از ساعت شش و نیم صبح تا هفت شام فعالیت کنند. بااستفاده ازمنابع خبري.

شما خود قضاوت نمايد که فرمان طالبان بيشترازفرامين دولت مورد رعايت قرارميگيرد وکرزي نيزد لخوش به دولتداري است . اگردولت وجوددارد چرا اينهمه فلاکت وسيه روزي گريبانگيرملت مظلوم است؟ واگرحاکميت وجودندارد چرا اين همه مفتخوروبي بندوبارثروت ، دارائي ، ذخايربانکي وکمکهاي جامعه بين المللي را به تاراج ميبرند؟ .  

 

  

توجه !

کاپی و نقل مطلب فوق صرف با ذکر نام و ادرس سایت «اصالت» مجاز است !

  

 جمعه، ۲  می  ۲۰۰۸

www.esalat.org