پنجشنبه، ۲ سپتمبر ۲۰۰۹

پیروزی کرزی- آینده افغانستان نا معلوم خواهد بود

ترجمه: رحیم آریا

نوشتار روزنامه کانادایی سن مدیا – مایکل دان تاندت

تا اکنون نتیجه انتخابات ریاست جمهوری افغانستان روشن نیست، مقامات کانادایی و سربازان کانادایی مستقر در افغانستان انتظار بیشتری از انتخاب کرزی ندارند.

اکنون هفت سال است که ناتو به رهبری ایالات متحده امریکا به افغانستان پول و نیروی نظامی می فرستاد. کمک ها و قربانی های کشورهای ناتو و امریکا هنوز هم ادامه دارد.

درسال ۲۰۰۸ میلادی، امریکا اعلام کرد که بیست ملیارد دالر امریکایی در پنج سال گذشته به افغانستان کمک شده است.

در حال حاضر امریکا شصت هزار سرباز در افغانستان دارد و انتظار می رود که شمار سربازان امریکایی در افغانستان به شصت و هشت هزار نفر برسد.

دیگر کشورهای عضو پیمان ناتو! در افغانستان سی هزار سرباز دارد که شمار سربازان ناتو و امریکایی در کشور به نود و هشت هزار سرباز میرسد.

نیرو های ناتو بر علاوۀ مبارزه با طالبان، سرگرم آموزش نیروهای ارتش و پولیس افغانستان می باشند. در ابتدای سال روان، باراک اوباما رئیس جمهور امریکا گفت که شمار سربازان ارتش افغانستان باید تا سال ۲۰۱۱ میلادی به ۱۳۴۰۰۰ نفر و پولیس افغانستان به هشتاد و دو هزار نفر برسد.

با وجود افزایش مردان و افزارها در کشور و قربانی های بیشتر انسانی و مصرف پول های زیاد، ماموریت افغانستان ناکام است.

سال گذشته یکی از خونین ترین سال ها برای نیروهای امریکایی در افغانستان پس از اشغال افغانستان در سال ۲۰۰۱ میلادی بوده است.

در سال روان میلادی، ناتو بیشتر از سه هزار مورد ماین های کنار جاده را در سرتاسر افغانستان خبر داده است که چهل درصد افزایش را نسبت به سال ۲۰۰۷ میلادی نشان می دهد.

از سال ۲۰۰۱ میلادی تا ماه اگست سال جاری، ۷۰۰ سرباز امریکایی در جنگ افغانستان کشته شدند. بریتانیا ۲۰۴ و کانادا ۱۲۷ نفر سرباز شان را در افغانستان از دست داده اند.

کشورهای آلمان، فرانسه، دنمارک، هسپانیا، هالند و ایتالیا به صورت مشترک ۱۵۲ سرباز در افغانستان از دست داده اند.

اما کرزی در پاسخ به این قربانی ها می گوید که برای ما کمک بیشتر کنید. او می گوید که برای ما شش ماه وقت بدهید و ما فساد اداری، قاچاق و جنگ را پایان خواهیم داد.

اما اگر کرزی دوباره پس از انتخاب شدن در عملی شدن گفته هایش ناکام شود، کمکهای خارجی به افغانستان توقف خواهد کرد و کشورهای خارجی نیروهای شان را از افغانستان بیرون خواهند کرد.

از همین اکنون دولت کانادا تصمیم گرفته است که نیروهایش را در ماه فبروری سال ۲۰۱۱ از افغانستان بیرون کند.

اگر کرزی در اجرای گفته هایش ناکام شود، دولت او نیز توسط امریکایی ها بدون برگزاری کدام انتخاباتی از بین می رود.

کاری را که غرب تصمیم دارد در افغانستان انجام بدهد، این است که نیروهای بیشتری به افغانستان اعزام شود.

کرزی از قدرت برکنار شده و اداره کشور را سازمان ملل متحد به دست خواهند گرفت. با این شیوه امریکا و متحدین غربی آن عصری سازی و دموکراسی را در افغانستان و در مرز های آن با پاکستان به زور برقرار خواهند کرد، درست همانندی که امریکایی ها این کار را پس از جنگ جهانی دوم در جاپان و آلمان غربی به اجرا گذاشتند.

دومین انتخاب امریکا این است که قربانی بیشتر را تحمل کند و همچنان کمک های بیشتری نیز به رهبران فاسد افغان ارسال کند.

یک موضوع روشن است که امریکایی ها، اروپایی ها و کانادایی ها دیگر از جنگ افغانستان خسته شده اند، جنگی که هیچ دست آوردی برای آنان ندارد.

انتخاب سوم این است که در صورت بازگشت کرزی به قدرت و پر کردن جیب های او، غرب دست به کار شده و کرزی را از کار برکنار کند، مرز های کشور را با سیم خاردار ببندد و فضای کشور را بسته کند، درست همانند کاری که امریکا پس از جنگ خلیج درسال ۱۹۹۱ در عراق کرد.

شاید این موضوع برای مردم افغانستان یک مصیبت خواهد بود، زیرا برای آنان زنده گی بهتر وعده داده شده بود.

 

 

توجه!

کاپی و نقل مطالب از «اصالت» صرف با ذکر منبع و نام «اصالت» مجاز است

کلیه ی حقوق بر اساس قوانین کپی رایت محفوظ و متعلق به «اصالت» می باشد

Copyright©2006Esalat

 

www.esalat.org